De glaskunstwerken uit de Kosta Boda collectie Crackle van Asa Jungnelius zijn mondgeblazen uit Zweeds kristal glas, waarbij de craquelé-techniek (crackle) is toegepast. Dit houdt in dat het hete kristal aan de blaaspijp in aanraking wordt gebracht met koud water, wat scheuren doet ontstaan. Het is een hele oude techniek, welke door Asa Jungnelius compleet naar eigen hand is gezet en op een persoonlijke manier is toegepast.

Het eindresultaat is deze helder kristallen vaas, welke een knapperig en knisperend gevoel oproept en doet denken aan bevroren ijs. De fraaie combinatie van een eigenzinnige vorm en unieke afwerking maakt het een schitterend designobject, welke ook heel mooi te combineren is met de andere glaskunst objecten uit deze serie.
De Kosta Boda vaas is ± 18 cm hoog en heeft een diameter van ± 22 cm.

Bekijk de foto's voor een prachtig beeld van het productieproces van de serie Crackle.

Specificaties

Merk
Kosta Boda
Glaskunstenaar
Åsa Jungnelius
Serie
Kosta Boda CRACKLE
Kleur
Helder
Lengte (cm)
22
Breedte (cm)
22
Hoogte (cm)
18
Extra Informatie
Levering
Glaskunst Art is officieel partner van Kosta Boda. Dit glasobject maakt deel uit van onze unieke online Orrefors Kosta Boda collectie en wordt u verzekerd, met garantie en in officiële verpakking toegezonden.
Handmade
Dit glasobject is mondgeblazen, en dus eigenlijk uniek. Het object kan kleine luchtbelletjes en/of afwijkingen bevatten in kleur, afmeting en/of vorm.
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Levertijd
Binnen 1-2 weken in huis

Delen

Recente producten

Kosta Boda Crackle vaas H18cm, helder

Crackle vaas H18cm, helder

De kleine helder kristallen Kosta Boda vaas uit de Crackle collectie van Åsa Jungnelius.
€325,00 incl. btw
€268,60 excl. btw
In winkelwagen
Kosta Boda vaas Crackle
€325
€325