opc_loader
Vas Vitreum - Zweden

Het merk VAS VITREUM verenigt alle elementen van uitmuntendheid van de Zweedse luxekristalindustrie.

Tegenwoordig wordt het bedrijf gerund door de 4e en 5e generatie Zweedse glaskunstenaars uit de familie, die vorm en knowhow combineren om prachtige, hoogwaardige glaskunst te creëren.
Alle kristal objecten worden echt met de hand gemaakt uit Zweeds kristal van de beste kwaliteit.

De eerste vier generaties van het gezin werkten met veel succes voor de wereldberoemde glasfabrieken Orrefors, Kosta Boda en Sandvik. De overgrootvader Gustav Augustsson was een van de slechts vijf glasmeesters die de bekroonde objecten voor de Parijse tentoonstelling in 1925 maakte en daarvoor werd hij beloond met een gouden medaille.

In 1985 besloot de meestergraveur Lars Börnesson, de 4e generatie glasbewerkers om zijn eigen bedrijf op te richten. De naam Vas Vitreum is Latijns en betekent: "object gemaakt van glas".
Het bedrijf heeft sindsdien veel grote opdrachten gehad, waaronder de grote tienjarige missie-gravering in de kathedraal van Linköping. De gravure bestaat uit 180 ramen met de Maagd Maria in een bloemetjesjurk. Ongeveer negentig soorten uit de noordse flora zijn te zien in de ramen.
De 5e generatie Mikael Kenlind kwam in 2002 bij het bedrijf. Tegenwoordig is hij verantwoordelijk voor het ontwerp en de productontwikkeling, bekend om zijn kennis, creatieve benadering en passie voor het materiaal. Mikael was pas 8 jaar oud toen zijn grootvader een kleine glaswerkbank maakte. Sindsdien heeft zijn fascinatie voor het hete gesmolten kristal hem ertoe gebracht het ambacht te verkennen, te leren en uit te voeren tot in de kleinste perfectie.

De collectie glas kunst van Vas Vitreum Zweden die u bij ons vindt bestaat dan ook uit de mooiste kristallen glasobjecten én glas cadeau 's van de hoogste kwaliteit.