opc_loader

Gerard Thomassen - Leerdam Serica 'Aurora Royale' (2001)

Leerdam Glaskunst
Vaas van Gerard Thomassen uit 2001 welke tot de Leerdam Serica behoort, maar óók eigenlijk onlosmakelijk verbonden is met de Oranjevaasjescollectie
(Prijs excl. btw) 269,00
269,00

✔ Snel in huis 
✔ 30 dagen bedenktijd
✔ Niet geld = Geld terug
✔ Gratis verzending v.a. al €50,-
✔ Daaronder slechts €5,95
✔ Gratis glasdoek bij uw bestelling

Dit is een mondgeblazen & handmade product, dus de kleuren en vormen kunnen enigzins verschillen van het object op de foto

Voorraad
Voorraad:
 1 items
Verzendmethode
Verzending Nederland:
0,00
Kenmerken
Soort Glasobject:
Vaas
Kleuren:
Oranje/Blauw
Beschrijving

Gerard Thomassen - Leerdam Serica Aurora Royale (2001)

Ter gelegenheid van het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta ontwierp glaskunstenaar Gerard Thomassen in 2001 het kristalobject ''Aurora Royale''.

De titel van deze vaas is een samenvoeging van het koninklijke met de verwijzing naar Aurora, de Romeinse godin van de dageraad. 

Het blauw in de vaas staat symbool voor ons waterrijke land, oranje verwijst vanzelfsprekend naar het koningshuis en de monarchie, maar ook naar de warme oranje zon in Argentinië. 

U kunt zien dat onder in de vaas een druppel is aangebracht met een cirkelende lijn naar boven. Op die manier heeft Thomassen er een bepaald gevoel aan willen geven. Die druppel staat voor het water dat, verdampt of vloeibaar, altijd deel van ons leven uitmaakt. Op deze manier heeft Thomassen het object het gevoel van eeuwigheid en stabiliteit gegeven.

Februari 2002 werd het object aan het koninklijk paar aangeboden. Royal Leerdam bracht het uit in een oplage van 999 exemplaren, waarvan deze vaas nummer 249 is.

De rand loopt iets naar beneden. Het idee achter die rand is dat de aan het Koningshuis/Nederland gerelateerde Oranjevaasjes onder die rand om de vaas heen kunnen staan. Er kunnen zo'n 5 Oranjevaasjes onder staan.

 

 

 

 

Extra informatie
Afmeting: ca. 26 x 26 x 25 cm (Lengte x Breedte x Hoogte)

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Levering
Alle bestellingen vanaf € 50,-
binnen Nederland worden 
geheel GRATIS bezorgd! 
Onder €50,- vragen wij slechts
€ 5,95 aan verzendkosten voor 
de verzekerde verzending waar 
wij standaard gebruik van maken.
Retourgarantie
Iets besteld wat niet overeenkomt met uw verwachtingen? Geen
probleem! U heeft maarliefst 30 dagen na ontvangst om uw
retouraanvraag bij ons in te dienen! In geval van schade vragen wij u deze binnen 3 dagen na ontvangst bij ons te melden.