Bertil Vallien

Filters
0 ProductenPagina 1 van 1
Bertil Vallien

Glaskunstenaar Bertil Vallien | Kosta Boda Zweden

Bertil Vallien is de beroemdste glaskunstenaar en ontwerper van Zweden. Hij heeft talloze prijzen gewonnen en is rijkelijk vertegenwoordigd in musea over de hele wereld. Vallien werkt met een mystieke, dromerige en symbolische wereld van motieven en voert wat hij zelf omschrijft als een onderzoek uit, in nauwe samenwerking met zijn collega's, met wie hij met velen al tientallen jaren nauw samenwerkt. Bertil Vallien is het meest bekend als een ervaren zandgieter, een techniek waarmee onder andere zijn welbekende kristallen boten zijn gemaakt. Naast de vele prachtige Kosta Boda glaskunst werken die hij ontwierp, waaronder de kristallen boten en hoofden, heeft hij ook met het ontwerpen van gebruiksglas zijn sporen verdiend. Zo heeft hij onder andere de Kosta Boda collectie Château ontworpen, welke uitgroeide tot één van de meest succesvolle Kosta Boda glaswerk series.

“Ik werk graag met een thema. Glas biedt mogelijkheden die geen ander materiaal kan bieden. Het is als de uitstorting van een vulkaan waarbij de gloeiende massa snel wordt omgezet in ijs. De uitdaging is om de look en het licht op het juiste moment vast te leggen, zodat het glas zijn geheimen prijsgeeft.” - B Vallien

Bekijk hieronder alle glasobjecten die Bertil Vallien voor Kosta Boda heeft ontworpen en momenteel in onze Kosta Boda shop verkrijgbaar zijn.